Raport workshop de descoperire antreprenoriala “Tehnologii disruptive pentru Automotive”, Brasov

Raport workshop de descoperire antreprenoriala “Tehnologii disruptive pentru Automotive”, Brasov

In data de 22 noiembrie 2017, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), alaturi de Agentia de Dezvoltare Regionala Centru, a organizat workshop-ul de descoperire antreprenoriala “Tehnologii disruptive pentru Automotive”, la Brasov.

Acest eveniment a pus accentul pe colaborarea intre actori diversi, cu interese comune, atat din mediul privat, cat si din cel public, pentru a identifica oportunitati reale de a deveni mai competitivi economic, detectand nise de specializare inteligenta relevante pentru regiunea Centru. Intalnirea de lucru a oferit spatiul de dialog pentru crearea de viziuni impartasite si planuri de actiune in comun.

Metodologia workshopului a presupus analiza si constructia colaborativa a unor scenarii de nise competitive din sectorul auto, pornind de la informatii despre tehnologii emergente relevante in domeniu.

Evenimentul a facut parte din proiectul „Dezvoltarea Capacitatii Administrative a Ministerului Cercetarii si Inovarii de implementare a unor actiuni stabilite in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare 2014-2020” – SIPOCA 27, in cadrul caruia UEFISCDI implementeaza actiunile asumate de Romania fata de Comisia Europeana, referitoare la actualizarea Strategiei de Specializare Inteligenta. 

Mai jos raportul workshop-ului: